Limfjorden Rundt 2021 – referat


Mandag mødtes deltagerne i en blid strøm, Løgstør havde lagt op til en festlig start på Limfjorden Rundt, som de plejede før Corona.
Dommerbåden var ankommet og blev indtaget af besætningen som for en gangs skyld måtte køre til Løgstør.
Skipperlabskovsen blev indtaget i det store telt på havnen, her var der også morgenmad til alle.

Tirsdag
Kl. 8,00 er der skippermøde i Kulturladen.
Her blev nye og gamle deltagere budt velkommen, med en lille en til halsen fra Nordsø olie.
Gennemgang af sejladsen og dagens etape.
Anders sagde tak for denne gang og på gensyn i 2022.
Der var sædvanen tro en gave til ham, sponsoreret af Imerco.

Afsejling mod Thisted, ikke meget vind, men efter at være kommet i gennem Feggesund, var der så meget vind at der kunne startes en sejlads i Thisted Bredning, med målgang ud for Thisted Havn.

Efter at skibene var pakket i havnen, var der forskellig underholdning og boder på havnekajen. Senere på dagen skulle der afhentes forud-bestilt og -betalt, takeaway-mad inden borgmesteren delte etapepræmier ud, for dagens etape.
Her var der også en lille ting til Borgmesteren.

Onsdag
Skippermøde i Thisted Sejlklubs lokaler, samt uddeling af Hancocks etapepræmier, samt oplæsning af placeringer fra gårdsdagens etape, gennemgang af programmet, samt afhentning af de sidste spisebilletter til havnene, dette gik næsten hurtig i år.
Nordsø olie starter dagen.
Gave og tak til Thisted
Afsejling mod Vildsund Broen, hvor vi var meget glade for at den ikke var blevet fjernbetjent endnu, men ca. 70 skibe til gennemsejling.
Starten kom til at gå lige syd for broen, der blev 3 starter.
Kursen sat mod Struer, dog med motorstøtte fra Doverodde og ud til Hesterør odde, hvor sejladsen forsatte, dog kunne ikke alle holde deres placering, nogle vandt lidt.
Målgangen blev ved sydspidsen af Venø, herefter blev skibene pakket i Struer Havn, inden det gik mod det store telt opsat ved havnekontoret. Her var der borgmestertale og uddeling af etapepræmier.
Også tak til borgmesteren og byen, samt en lille gave.
Herefter var der biksemad til alle, sponsoreret af Kommunen.
Det skal også tilføjes at Super Brugsen i Struer sponsorerede en flaske snaps til hvert deltagende skib, mod afhentning i Brugsen, stor tak for det.

Torsdag
Skippermøde i Nordvestjysk Fjordkultur, med afhentning af rundstykker til skibene, samt kruset fra Struer,
Nord sø olie starter dagen igen.
Igen Hancocks etapepræmier, gennemgang af onsdagens etape, inden pogrammet for torsdag blev gennemgået, også en ting til NVJF som tak.
Afsejling mod startområdet som ville være ud for Venø havn. Efter en fin sejlads med kryds til mållinjen ved Jegindø tap. Herefter for motor, dog nogle for lidt sejl mod Nykøbing.
Velankommet og pakket i Nyk. Mors havn, hvor mange boder, samt andre tiltag fra turistkontoret, blev besøgt af mange besøgende.
Kl. 18.30 satte deltagerne sig til bords i teltet, der blev budt velkommen af turistchefen, inden der blev åbnet for udlevering af maden.
Efter spisning var det tid til etapepræmier for dagens etape, inden dansen gik i gang.
Stor tak til Mors og turistchefen med de mange hjælpere, også her var der en lille ting, som tak.

Fredag
Skippermøde i Marinestuen, mærkeligt som deltagerantallet vokser undervejs, næsten 100 kopper var her i brug, men der manglede ikke noget tros alt, Nordsø olie hjalp igen som startpatron til dagen.
Det skal lige tilføjes at i disse miljøtider, var der blevet udleveret 1 glas med Nordsø olie logo på, som skulle medbringes ved hvert skippermøde for at få en optagning, til morgenmødet.
Efter gennemgang af dagens etape, ønskede turistchefen god tur mod Fur, her var også en gave til marineforeningen som tak.

Afsejling til start, som blev ude for enden af sejlrenden, sejladsen gik nord om Fur, med hårdt kryds, på denne etape var der nogle der valgte at tage den korte tur gennem Fur Sund.
Vel ankommet til Fur og efter et større pakkearbejde af havnen, var der alm. hygge på skibene, inden det gik mod madudlevering,
Maden blev indtaget, der blev hygget på skibene og lidt i land.

Lørdag
Morgen skippermøde på Fur Kro, her var der også skippermøde i første gang i 1989, så det var tilbage til arnestedet.
Her blev der uddelt etapepræmier for fredagens etape, gennemgang af sidste dags etape mod Skive.

Starten gik ved Engelst Odde, kurs mod Rotholmene, som blev passeret øst om, videre mod Sundsøre, hvor der sædvanen tro var mange tilskuere, mod mållinjen som var lagt ved sejlrendens start ind til Skive. Det blev en lang tur for nogle, da vinden blev svagere i løbet af dagen, men alle nåede slut byen, Skive.

Mange boder, samt rigtig mange tilskuere på kajen.
Sidst på dagen var der afsluttende skippermøde i Molands lokaler, her blev årets sejlads drøftet, ris og mest ros, for en igen veloverstået Limfjorden Rundt 2021.

Kl.18.30 blev teltet åbnet, hvor godtfolk fra nær og fjern valgfartede til, alle på plads inden borgmester Peter Chr. Kirkegård bød velkommen, så var der præmieoverrækkelse, fra det overdådige præmiebord, leveret af vore mange sponsorer, Skive Kommune, Molands, Randers Reb, Viskum Snaps, Nordsø Olie, Imerco, Rent Liv, Skive. SparVest Fonden. Hvide Sande Skibsværft, og Maritim Woodcraft, samt Foreningen Limfjorden Rundt, som også stod for afviklingen i Skive, stor ros til alle de frivillige der deltog her.
Der var også en erindrings gave til de frivillige hjælpebåde, fra nær og fjern, også tak til disse skibe med besætninger der hiver uge 37 ud af kalenderen for at være med til afviklingen af Limfjorden Rundt
Som tak til Skive, fik Borgmesteren også en gave.

Herefter blev der serveret en flot fest menu, med et glas kold Hancock, inden The Mulskinners spillede op til dans.
Tak til alle deltagere, frivillige og alle dem der ellers støttede op, uden disse var det ikke muligt at afvikle så stor et event.
Tak for i år og på gensyn i 2022.

Limfjorden Rundt
Niels Sohn

Hovedsponsor for Limfjorden Rundt – Moland