Referat Limfjorden Rundt 2024


Limfjorden rundt 2024, kort referat.

Mandag 9. september begyndte de deltagende skibe at mødes i Løgstør, som igen havde lavet en maritim festival i dagene op til, med boder, musik og andre tiltag.

Dommerbådene ankom godt middag, flere af de deltagende skibe, valgte, at afsejle til Thisted og Fur for igen at støde til flåden tirsdag. Årsagen var bl.a. det varslede blæsevejr, samt at kongekajen, hvor de store skibe lå, ikke virkede særlig sikker, faktisk var den ædt op af pæleorm.

Men en fin dag og aften i Løgstør, med nyt tiltag, hvor menuen bestod af Vikinggryde i teltet, samme sted som der blev serveret morgenmad til alle deltagere, inden det første skippermøde tirsdag d. 10. september i Kulturladen. Her bød borgmesteren os velkommen og ønskede god sejlads, der blev sagt godmorgen med hjælp fra vore sponsor, Nordsøolie, så alle fik  startet dagen godt. Programmer og Wimex-flag blev uddelt, der blev talt om dagens etape, som vi ville vente med at starte til efter Feggesund, hvis vinden ville. Vinden stod fra vest i 15 – 18 m.sek, så der var nok af den. Efter uddeling af erindringsgaver til borgmesteren og Anders fra Limfjordsmuseet, var der afgang mod Thisted. Tak for denne gang, vi kommer igen i 2025.

Dommerbåden var først ved  Feggesund, igennem Fegge, der hvor vi havde håbet at kunne lave en sejlads rundt i Thisted Bredning, men her var vinden taget til og drejet mere i vest, så alt kapsejlads blev aflyst denne dag.

Alle skibe forhalede til Thisted, her havde de sat flot telt op, boder på kajen, musik m.m.  Desværre druknede det meste i regnvejret.

Spisning og div. blev afviklet til UG fra Thisteds side, god mad og hurtig servering. Etapepræmier gik denne dag til hjælpebådene, inden musikken gik i gang.

Onsdag d.11. sep:

Skippermøde i Thisted Sejlklubs lokaler, sjovt at der er dækket op til godt 100, og der var fyldt, selv om der deltager 60 skibe. Igen med opstartshjælp fra Nordsøolie.

Gennemgang af dagens etape, sejlads til Vildsundbroen, igennem med fin hjælp af brovagten, til omkring Ørhale, hvor det sædvanlige piratshow, fremført af Agape blev afviklet, med hjælp fra andre deltagende skibe. Herfra gik det mod Visby bredning, hvor det så ud til at der kunne startes. Alle deltagere samledes her og her blev dagens etapesejlads startet for alle klasser. Herfra ned mod Nessund, videre til Kås bredning, forbi Jegindø tap, inden mållinjen blev udlagt nord for Venø, så skibene kunne nå at komme til Struer, en fin sejlads.

Da alle deltagende skibe var pakket i Struer Havn, var der normal hygge mm rundt omkring. Struer havde også sørget for forskellige boder, telte med musik, åbent hus osv.

Den sædvanlige gode biksemad skulle serveres i det store telt, men inden skulle der uddeles etapepræmier, af en fra kommunen. Så blev der serveret, herefter var der lokal underholdning af kompetent person, meget fin. Efter spisning spilledes der op til dans.

Torsdag d. 12. sep:

Skippermøde i Nordvesjysk Fjordkulturs lokaler, dagens etapen blev gennemgået. Foreslået start ved Venø Havn. Tak til NVJF og Marilyn Annes Venner. Herefter afsejling til startområdet, ikke alle er lige gode til at komme ud af havnen og frem til start.

Starten gik ud for Venø havn, med kurs mod Nykøbing Mors, hvor mållinjen blev lagt lige før broen,

Efter alle skibene var velankommet og pakket i havnen, i det fine vejr, her var der mange tilskuere, ved de mange boder rundt omkring på havnen.

Senere mødtes man i det store festtelt, hvor spisningen skulle ske, samt uddeling af etapepræmier. Stor tak til Bente fra Turistkontoret der trækker i snorene.

Fredag 13. september:

skippermøde blev sat i gang i Morsø Marineforenings lokaler med dejlig morgenmad til skipperne. Dagens etape blev gennem gået mm. Bente fra Turistkontoret kom og ønskede os en god sejlads rundt om Fur. Også en lille ting til Marineforeningen.

Starten gik ved Ørhale lige uden for havnen.

Efter 2 flotte starter, gik ruten nord om Fur i et herligt sejlervejr, med mål ved Grønne Odde, øst for Fur Havn, efter et større puslespil lykkedes det at få alle skibene pakket i havnen. Igen alm. hygge inden der skulle spises i festteltet på kajen. Etapepræmier blev uddelt, den Mogede Måge – Mogens, skulle videregives fra Spray ll. Næste års underholdning blev lagt ud til Skibladner ll. Inden musikken spillede op til dans.

Stor tak til Fur.

Lørdag d. 14. sep.

Skippermøde i festteltet, dagens etape blev gennemgået, herefter afsejling til startområdet, som blev lagt ved Grønne Odde, herfra øst om Rotholmene til mållinjen der blev syd / øst for Rotholmene. Mange beholdt sejlene oppe, så det blev et flot syn for tilskuere ned gennem Skive Fjord, helt til havnen, hvor nogle lagde til for sejl, under kyndige kommentar fra Asger Nørlund Christensen, der stod på Fulton og fortalte  de deltagende skibes historier.

På Skive Havn var der også opsat mange boder, og der var musik fra vandrende musikkere. Mange mennesker på kajen i det fine vejr,

Skibene pakket i havnen, gik turen til Molands lokaler til det afsluttende skippermøde, efter velkomst af Søren Østergård fra Wimex, blev der talt om dagens etape og det nye handicap system man måske vil indfører i sejladsen 2025, intet er sikker endnu, eller om det bliver det gamle system, bare med flytning af nogle deltager til andre klasser, mere herom senere.

Så gik det mod festteltet hvor Skives borgmester, sædvanen tro, delte præmier ud fra det store præmiebord, stor tak til vore sponsorer, Wimex, Viskum Snaps, A.H. Riise, Nordsø Olie, Randers Reb, Hvide Sande Skibsværft, Hancock, Imerco, Maritime Woodcraft, Skive Kommune, SparVest Fonden, SparNord Fonden, Maskinrummet, Skagen.

Afslutningen i Skive stod Støtteforeningen for Limfjorden Rundt for, med hjælp fra mange frivillige, ligesom der var mange frivillige i alle havne fra byerne. Dette event kan ikke lade sig gøre uden disse hjælpere.

Stor tak til alle, også hjælpebådene, med besætning, samt Brian Amtoft.

Tak for 2024. vi ses i 2025

Limfjorden Rundt 2024

Niels Sohn.